Colloquium

Op dit ogenblik is de meest brandende maar ook één van de meest polariserende discussies ongetwijfeld de noodzaak tot transitie van onze energiesector. De impact van deze transitie zal immers zwaar wegen op de concurrentiële slagkracht van onze industriële ondernemingen in Vlaanderen en op het investeringsbeleid in hernieuwbare energie van binnen- en buitenlandse ondernemingen.

Hebben we een oplossing die de tewerkstelling, de levensstandaard en dus de welvaart van de komende generaties in stand kan houden, en dit op een betaalbare, duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier?

De uitdagingen op technologisch gebied zijn gigantisch en vele alternatieven voor hernieuwbare energie komen nauwelijks aan bod in de media. Op het colloquium zal dit onderwerp worden toegelicht door een panel van internationaal gerenommeerde sprekers.

Sprekers

  • Dhr. J. Ven, Master Ingenieurswetenschappen, Ceo HuiYin Ltd. (China).
  • Dr. J. Büscher, Dr. Fysica, productmanager Elektrische Opslag, verbon-den aan het onderzoekscentrum EnergyVille in Genk.
  • Prof. Dr. E. Van Walle, hoogleraar Kernfysica, directeur-generaal van het SCK in Mol.

Afsluiting

  • Dhr. P. Kumpen, voorzitter van VOKA.
  • MODERATOR – Dhr. G. Camps, gewezen directeur van de CREG.

 

De avond wordt afgesloten met een receptie en ruime gelegenheid tot netwerken.

 

Wanneer
19 april 2018 om 19 u.

Waar
Promotiezaal van de KU Leuven, Naamsestraat 22, 3000 Leuven.

Inschrijven
Door storting van € 50 op het rekeningnummer BE85 9730 7806 2806 van Pro Flandria met de vermelding “Energie” en de naam van de in te schrijven persoon.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail