Beste Vlaamse vrienden van Pro Flandria ,

van harte welkom op onze volgende activiteiten !

Na de zeer goed bijgewoonde en bijzonder gesmaakte ledenvergadering op 19 maart met Prof. Rik Torfs kijken we uit naar onze volgende activiteiten :

Op zaterdag 23 april om 15u organiseren onze Pro Flandria Jongeren een eerste spetterende activiteit in Hotel Van der Valk aan de ring te Antwerpen. Een panelgesprek over vrijheid en veerkracht na de Corona pandemie met Mattias Desmet , Lieven Annemans , Peter Van den Begin , Steven Arrazola en Hilde Van Lieferinge , gemodereerd door Lawrence Urbain. Het debat wordt gevolgd door een receptie . Door de zeer grote belangstelling wordt er nu al uitgekeken naar een grotere zaal . Al onze leden zijn welkom om de dynamiek van onze jongeren ploeg te ervaren en mee te ondersteunen !  Inschrijven is ook hier verplicht .  

Op zaterdag 18 juni 2022 om 10u houden we opnieuw ledenvergadering in De Montil te Affligem met dhr. Didier Paquot , hoofdeconoom van de Waalse denktank “ Institut Jules Destrée “ als spreker . Hoe kijkt Wallonië naar zijn toekomst en naar meer Vlaamse autonomie en zelfstandigheid ? En wat te denken over de transfers die nu reeds meerdere decennia van Noord naar Zuid stromen zonder fundamentele verbetering ? Deze en andere thema’s zullen die dag zeker aan bod komen . Al delen we wellicht niet dezelfde visie toch is het nuttig te luisteren naar en op decente wijze in debat te gaan met vertegenwoordigers van een regio die ook morgen onze buur zal zijn. We rekenen op een grote belangstelling ! Weten hoe de Franstaligen denken is immers van cruciaal belang in de voorbereidingen naar 2024. Didier Paquot bereidt een presentatie voor in het Nederlands . Zijn toespraak is in het Frans. Bij de vragenronde zorgen we waar nodig voor vertaling NL/F.   

Op woensdag 6 juli 2022 – in de aanloop naar 11 Juli !—houden we in De Montil te Affligem om 19u een publiek Pro Flandria colloquium dat eveneens past in de aanloop naar 2024 en onze Vlaamse Staatsvorming . Onder het thema “ België werkt niet !“ “ Het economisch en democratisch deficit “ , en met sprekers zoals Bart Van Craeynest , hoofdeconoom van Voka en Prof . Marc De Vos , ex Itinera en ex decaan aan de Macquarie  Universiteit te Sidney en met een debat tussen belangrijke politici uit onze Vlaamse partijen.

In het najaar , op de zaterdagen 17 september en 3 december 2022 zullen onee ledenvergzaderingen opnieuw doorgaan in Bizniss te Lokeren.

Op zaterdag 1 oktober 2022 vieren we 20 jaar Pro Flandria in onze hoofdstad Brussel ! En dit met een groots opgezet en internationaal programma met deelnemers uit meerdere Europese landen en regio’s zoals bijvoorbeeld Tsjechië en Slowakije die er op vreedzame wijze in geslaagd zijn onafhankelijk te worden , er beiden beter van zijn geworden en beiden ook deel uit maken van de EU .