Tijdingen juni 2021

Geachte dames en heren,
Beste Pro Flandria leden en sympathisanten,
Beste Vlaamse vrienden,

Na een bijzonder geslaagde en druk bijgewoonde ledenvergadering waarbij we de zeer gedreven Barbara Pas als spreker mochten ontvangen en uitgebreid onze uittredende voorzitter Kurt Moons konden bedanken, sturen we u graag de informatie over onze volgende activiteit.

Ons colloquium Vlaanderen betaalt – de mythe van de omgekeerde transfers vindt plaats op woensdag 7 juli. Dit kernthema van het colloquium sluit perfect aan bij de doelstellingen van Pro Flandria, daarom willen we het aan de leden gratis aanbieden. De gasten dragen bij in de kosten van de receptie.

We hopen u hier dan ook zeer talrijk te mogen begroeten. Nodig gerust vrienden of kennissen uit die meer over het thema willen vernemen. We willen deze boodschap breed uitdragen. De nieuwe uitgave in boekvorm zal ter plaatse aangeboden worden aan de speciale vriendenprijs van 20 euro. 

Met dit colloquium dragen wij, samen met Vlaanderen Feest en de Beweging Vlaanderen-Europa, ons steentje bij in de voorbereiding naar onze nationale feestdag op 11 Juli.

Tevens willen we u nog een mooie presentatie bezorgen van onze specialist Guido Camps over de toekomst van de energievoorziening en de sluiting van de kerncentrales.

Een verslag van de bijzonder geslaagde ledenvergadering en de laudatio voor Kurt Moons zal in een volgende Pro Flandria Tijdingen aan bod komen.

“ Vlaanderen betaalt – De mythe van de omgekeerde transfers”

John Dejaeger

John Dejaeger
Voorzitter 2020-2021


“Vlaanderen betaalt – De mythe van de omgekeerde transfers”

Op woensdag 7 juli 2021 organiseert Pro Flandria een colloquium, om 19 uur in De Montil in Affligem 

Dit naar aanleiding van het recent door Doorbraak heruitgegeven boek van wijlen Prof. Juul Hannes: “ Vlaanderen betaalt – De mythe van de omgekeerde transfers “.
Openlijk en helder spreken over de transfers behoort niet tot de politiek correcte cultuur van dit land. Bijna alle partijen  n de mainstream media schuwen het debat over de transfers en bedekken deze problematiek liever met de mantel van de zogenaamde solidariteit. Door de transfers te verdoezelen verdwijnt het probleem echter niet. De transfers zijn niet alleen een tijdbom onder de welvaart van Vlaanderen maar ze belemmeren ook de vooruitgang van Walloni  en Brussel.

Hoog tijd dus voor een debat onder kenners en Vlaamse politici! Zeker nu we dit fysiek kunnen organiseren in de week naar onze Vlaamse feestdag! Pro Flandria verzamelde een schare van gerenommeerde sprekers die op het colloquium hun inzichten en visie over de transfers met ons zullen delen. Het debat wordt gemodereerd door Karl Drabbe.

We sluiten de avond af met de 11 Juli boodschap van Pro Flandria voorzitter John Dejaeger. Na colloquium en 11 juli boodschap zijn alle aanwezigen ongetwijfeld in de juiste stemming om samen de Vlaamse Leeuw te zingen, waarna we verder kunnen discuteren op de receptie.

Programma :

19u00 : Inleiding door voorzitter John Dejaeger

19u05 : Moderator Karl Drabbe gidst ons door de avond

19u10 : de visie van Prof Erik Buyst en van columnist Rik Van Cauwelaert over de transfers, gevolgd door een debat onder beide kenners met als moderator Karl Drabbe

19u50 : de visie van Hendrik Bogaert (CD&V), Theo Francken (N-VA) en Chris Janssens (Vlaams Belang ) over de transfers, gevolgd door een debat onder deze politici

20u30 : Moderator Karl Drabbe rondt af

20u40 : 11 Juli Toespraak door Pro Flandria voorzitter John Dejaeger

20u55 : Samenzang Vlaams Volkslied

21u00 : receptie

22u00 : einde

Dit colloquium is toegankelijk voor het brede publiek. Voor de leden is deelname inbegrepen in het lidgeld. Niet-leden betalen 45 euro voor deelname aan het colloquium en de aansluitende receptie. Dit bedrag dient op voorhand gestort te worden op rek nr BE 85 9730 7806 2806 van Pro Flandria, met vermelding van deelname colloquium  én uw naam.

Voor niet-leden geldt de betaling als inschrijving. Leden sturen een mail naar Raf.Bombeek@telenet.be om hun inschrijving te melden

Het heruitgegeven boek “Vlaanderen betaalt- de mythe van de omgekeerde transfers” is die avond ter plaatse te verkrijgen aan 20 euro.

Wij rekenen op een mooie opkomst voor dit colloquium met een thema dat Vlamingen niet onberoerd kan laten!


Presentatie: “De gevolgen van de sluiting van de kerncentrales in België”
Wie niet genoeg kon krijgen van de laatste Tijdingen met thema “Energiebeleid in Vlaanderen” kan via onderstaande link de presentatie van Guido Camps inkijken over de gevolgen van de sluiting van de kerncentrales in België. Mooi vorm gegeven en keurig samengevat, een aanrader!